Chill Dulu

Chill Dulu
Destinasi gempak kena travel pada 2020!

Destinasi gempak kena travel pada 2020!

Gang! Dah nak 2020! OMG! Kereta terbang mana? Mana? Takpe, yang penting kita terus terbang. Gitteuwww. Bucket list travel 2019 korang macam mana? Bergerak ke tak? Haa kalau tak bergerak, apa kata tahun depan korang…

Chill Dulu
Excited travel with BFF, sampai lupa..

Excited travel with BFF, sampai lupa..

Travel dengan kawan-kawan merupakan satu plan yang ramai impikan. Walaupun entah bila lah akan menjadi realiti, tapi the planning process pun dah membuatkan kita excited. Memikirkan tentang list tempat nak pergi, aktiviti shopping, usha life…

Chill Dulu
Tempat borong ole-ole murah di Melbourne

Tempat borong ole-ole murah di Melbourne

Melbourne, Australia merupakan antara negara yang ramai ingin pergi dalam kalangan rakyat Malaysia. Antara sebab utama adalah untuk tengok kangaroo dan shopping perfume. Siapa macam ni? Angkat tangan sikit. Tapi bila dah seronok tengok kangaroo…

Chill Dulu
Mossy Forest: Bagaikan di alam fantasi

Mossy Forest: Bagaikan di alam fantasi

Korang pernah tengok tak filem Maleficent atau Lord Of The Rings? Lokasi pengembaraan filem yang dipenuhi kehijauan hutan yang diselami dengan feeling mistik membuatkan kita rasa di alam fantasi. Hutan Berlumut atau lebih popular sebagai…

Chill Dulu
Eh, macam di Bali? Sabah pun ada!

Eh, macam di Bali? Sabah pun ada!

Pernah tak bayangkan diri anda menaiki buaian gergasi dan terbang di awangan. Macam menarik kan? Mesti dapat banyak like dekat Instagram dan ramai makan hati. Selalu dengar buaian besar macam ni ada di Bali, Indonesia.…

Chill Dulu
Taman Titiwangsa Bakal Dibuka

Taman Titiwangsa Bakal Dibuka

Taman Titiwangsa bakal dibuka tak lama lagi. Port terbaik untuk melihat alam semula jadi dan lepaskan tekanan. pic.twitter.com/BSVgF7X1vI — Urban Hartanah (@twthartanah) November 6, 2019 Perhatian kepada pencinta alam flora dan fauna, anda pasti akan…

Chill Dulu
10 Tempat Menarik Wajib Lawat Ipoh

10 Tempat Menarik Wajib Lawat Ipoh

Ipoh ialah sebuah bandar raya bukit yang terletak dalam daerah Kinta, dan merupakan ibu negeri dan pusat pentadbiran Perak, Malaysia. Bandaraya ini terletak kira-kira 200KM ke utara Kuala Lumpur dan selatan Pulau Pinang. Merupakan bandaraya…

Chill Dulu
Le’ Manah Retreat, Pahang

Le’ Manah Retreat, Pahang

Le’ Manah Retreat, Pahang, destinasi percutian yang sesuai untuk seisi keluarga. Percutian ini sesuai untuk mereka yang ingin bercuti dalam kelompok berkumpulan. Lokasi dan pakej yang diberikan hanya untuk mereka yang mengidamkan percutian beramai-ramai. Tambah…