Kepuasan tembakau tanpa abu dan bau asap rokok. Lil SOLID 2.0 yang diperkenalkan oleh IQOS adalah jawapannya!(Ini adalah artikel berbayar)

PENAFIAN: Artikel ini adalah untuk perokok dewasa yang akan terus merokok atau menggunakan produk nikotin lain.

Kalau sebut tentang merokok, biasa nya popular dalam kalangan lelaki kan? Memang tak boleh dipisahkan. Tak kisah lah bujang ataupun dah kahwin. Bila dah jadi satu tabiat, susah sangat nak berhenti. Isteri asyik berkomen macam mana pun, aku buat tak tahu je. Ada jugak kawan2 yang tak berkenan bila kita asyik merokok. Jangan ingat diorang diam, maknanya tak kisah.

Aku tahu je yang merokok ni bahaya untuk kesihatan. Banyak dah keluar iklan dekat tv & radio. Bila fikir balik. Rasa selfish sangat. Patut la isteri selalu tarik muka bila aku start bakar rokok. Bukan setakat tu je, bau asap rokok tu pun boleh buat isteri aku stress tau. Dia bagi lah hint banyak banyak, aku macam buat2 tak faham. Lagi satu bau asap rokok melekat pula dekat rambut, sofa, baju & segala fabrik dalam rumah tu. Letak lah pewangi satu rumah, memang tak nak hilang bau. Penat orang rumah aku nak cari jalan bagi kurangkan bau rokok ni. Rambut pun nak kena shampoo selalu. Tak termasuk lagi bab abu rokok terbang entah mana2 dalam rumah. Naik angin isteri aku bila ternampak. Katanya bahaya sangat2. Mana tau termasuk dlm makanan ke kan.

Disebabkan aku tak nak jadi makin teruk, aku cari la alternatif lain. Sampai lah satu hari tu, kawan aku suruh try dia punya lil SOLID 2.0 diperkenalkan oleh IQOS. Terus terpikat!

Apa yang best pasal lil ni, dia guna stick tobacco. Maknanya tak payah nak bakar rokok hari2 sebab dengan teknologi yang canggih, lil guna teknik pemanasan sahaja. Tak ada dah asap atau abu melayang layang. lil SOLID memanaskan batang tembakau tanpa membakarnya dan secara purata menghasilkan pengurangan sekitar 95% bahan kimia berbahaya berbanding rokok*.

Maklumat penting: Ia tidak semestinya sama dengan pengurangan risiko sebanyak 95%. lil SOLID tidak bebas dari risiko

*Pengurangan purata tahap pelbagai bahan kimia berbahaya (tidak termasuk nikotin) berbanding asap rokok rujukan (3R4F).

Bentuk dia pun cantik dan simple. Nak bawa pergi mana2 just masuk dalam poket. Senang kerja. Kalau rokok biasa nanti penyek lah, lighter hilang lah. Apa yang paling best, tak risau pasal yang lain tersedut secondhand smoke & terbau asap yang tak hilang2. Jadi kpd perokok tegar dekat luar sana, jangan pening2. And it is priced at RM99. Aku dengar, di IQOS Authorised Centre , korang boleh guna PayLater – 4 x ansuran, 0% faedah.

Kalau korang nak tau lebih, klik link ini untuk register dengan IQOS 

Produk ini bukan bebas risiko dan mengandungi nikotin yang menyebabkan ketagihan. Hanya untuk digunakan oleh orang dewasa yang sebaliknya akan terus merokok atau menggunakan produk nikotin lain

Read Previous

Nak Tarik Rakyat Malaysia Kerja, Restoran Singapura Tawar Gaji RM11,000 Untuk Job Cuci Pinggan

Read Next

Netizen Keliru Bila Tengok Pemandu Kereta Kena Marah Dengan ‘Mat ‘Motor’ Sebab Lambat Touch ‘n Go

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *