Ragam Global

Ragam Global
Apo!!! Prank patah kaki semata-mata nak tukar ke kelas perniagaan

Apo!!! Prank patah kaki semata-mata nak tukar ke kelas perniagaan

View this post on Instagram A post shared by JAMIE ZHU (@jamiezhu) on Jan 15, 2020 at 2:14am PST Demi untuk mendapatkan content video, apa yang korang akan buat? Kita dapat tengok banyak Instafamous yang…

Ragam Global
Babi laut ke tu? Makhluk Pelik dijumpai tepi laut

Babi laut ke tu? Makhluk Pelik dijumpai tepi laut

Kalau berjalan-jalan kat pantai pernah jumpa benda yang pelik-pelik tak? Haaa ini ada satu berita yang viral kat Amerika Syarikat. Katanya ada makhluk pelik dijumpai di tepi laut dan disangka sebagai Babi Laut. Ia kelihatan…

Ragam Global
Australia cabar rekod burger McD tertua di Island

Australia cabar rekod burger McD tertua di Island

Korang tahukan di Island ada Burger McD tertua yang tinggal selepas semua cawangan di sana di tutup. Nah kali ini ada jejaka Australia kata dia ada burger McD yang lagi tua dari Iceland. Nak tahu…

Ragam Global
Pelik! Burger dengan bun kek coklat

Pelik! Burger dengan bun kek coklat

Makin lama makin banyak pulak makanan yang pelik-pelik muncul kat muka bumi ni. Ye lah manakan tidak kita dulu pecahlkan savoury dan sweet sekarang dah ada menu yang gabungkan kedua-duanya. Dah tu jadi trend makanan. …

Ragam Global
Go Eat Trending kerana offer pilihan makanan Home Cooked

Go Eat Trending kerana offer pilihan makanan Home Cooked

Food Delivery Service atau servis penghantaran makanan merupakan trend gaya hidup masyarakat hari ini terutama buat mereka yang tinggal di sekitar Kelana Jaya. Bukan sahaja memudahkan urusan harian malah semua jenis makanan boleh dipilih hanya…

Ragam Global
Semangat pagi-pagi tengok adik menari lagu Didi and Friends

Semangat pagi-pagi tengok adik menari lagu Didi and Friends

Ragam adik-adik sekolah sebenarnya mudah buatkan kita terhibur. Selain mencuit hati ia buat kita terkenang zaman kita sekolah dulu kan. Pastinya macam throwbck lah. Nasib baik dulu tak ada teknologi advance dan aplikasi yang mengundang…

Ragam Global
Aksi power waiter Mamak bukan kaleng-kaleng

Aksi power waiter Mamak bukan kaleng-kaleng

Kalau pergi kedai mamak selain lepak ada certain-certain things yang korang akan nampak, agak rare dan hanya di kedai mamak. Apa bendanya tu kan. Kalau korang perasan banyak kadang-kadang waiter atau staff di mamak ni…

Ragam Global
Citarasa Tahun Baru Starbucks

Citarasa Tahun Baru Starbucks

Bagi mereka yang meminati produk Starbucks sudah pasti akan sentiasa menantikan apa yang terbaharu daripada rangkaian jenama besar kopi dan teh premium itu. Jadinya ada khabar yang sampai ke telinga Raja Lepak yang Starbucks memperkenalkan…