Chill Dulu

Chill Dulu
Saloma Link tempat  baru ‘OOTD’ terbaik di Kuala Lumpur

Saloma Link tempat baru ‘OOTD’ terbaik di Kuala Lumpur

Kalau korang yang suka mengambil gambar berlatar belakang KLCC atau dikenali sebagai Menara Kembar Petronas, Hamka nak cerita sedikit dengan korang semua, ada tarikan terbaharu untuk itu. Hamka perkenalkan Saloma Link, tarikan memukau yang korang…

Chill Dulu
10 tempat percutian ’rare’ di Kedah

10 tempat percutian ’rare’ di Kedah

Sebut sahaja negeri Kedah pastinya ramai yang terbayangkan keindahan jelapang padi yang terhampar luas. Hamka sendiri pun dah turun ke sana dan bagi Hamka sendiri sangatlah menyeronokkan lagi-lagi dapat pergi travel dengan beberapa orang kawan…

Chill Dulu
Indahnya! 6 Percutian Wajib Pergi Dekat Asia

Indahnya! 6 Percutian Wajib Pergi Dekat Asia

First time Abang Bob pegang salji masa pergi Korea tahun lepas. Sumpah excited gila! Yer laa first time kot masa tu tengok salji. Bukan setakat tengok, siap dapat pegang lagi dengan tangan. Serius sejuk bai!…

Chill Dulu
Kat Malaysia Jer! 10 Tempat Honeymoon Terbaik Untuk Pasangan Pengantin Baru (Part 2)

Kat Malaysia Jer! 10 Tempat Honeymoon Terbaik Untuk Pasangan Pengantin Baru (Part 2)

Part 1 yang lalu Abang Bob dah senaraikan pilihan top 10 lokasi bulan madu popular di Malaysia. Kali ni Abang Bob senaraikan lagi 10 tempat yang korang boleh pergi untuk berbulan madu juga di Malaysia.…

Chill Dulu
Kat Malaysia Jer! 10 Tempat Honeymoon Terbaik Untuk Pasangan Pengantin Baru (Part 1)

Kat Malaysia Jer! 10 Tempat Honeymoon Terbaik Untuk Pasangan Pengantin Baru (Part 1)

Lepas kahwin nanti korang ada plan tak nak honeymoon kat mana? Biasanya pasangan pengantin mengimpikan lokasi untuk honeymoon kat tempat yang romantik, yang indah dan istimewa untuk mereka kenang sampai bila-bila. Tapi kena tengok budget…

Chill Dulu
Cuci Mata Jom! Singgah Kejap Kat 7 Mall Terbaik di Malaysia

Cuci Mata Jom! Singgah Kejap Kat 7 Mall Terbaik di Malaysia

Membeli-belah selalunya dijadikan salah satu rawatan terapi minda. Katanyer! Mostly yang suka bershopping ni orang perempuan. Tapi ada juga lelaki yang kaki shopping. Kalau Abang Bob, dapat cuci mata pun dah kira ok dah memandangkan…

Chill Dulu
Berpatutan! 8 Muzium bawah RM6 yang korang kena pergi dekat Melaka

Berpatutan! 8 Muzium bawah RM6 yang korang kena pergi dekat Melaka

Baru-baru ni min ada seorang kawan dari Sabah yang buat pertama kalinya datang melancong ke negeri Melaka. Kawan min tu punya excited bercerita dan mengagumi Melaka sebab katanya bersih dan banyak tempat-tempat menarik yang boleh…

Chill Dulu
Kedengaran aneh? Nah 10 nama tempat pelik kat Malaysia

Kedengaran aneh? Nah 10 nama tempat pelik kat Malaysia

What’s up guys! Korang pernah rasa pelik dan tertanya-tanya tak bila korang terdengar nama suatu tempat tu kedengaran agak lucu dan ‘sesuatu’. Memang wujud beberapa nama tempat sama ada daerah atau kampung yang menggunakan nama…