Taman Tasik Elmina, Tempat Baru ‘OOTD’ Terbaik di Selangor

Kalau korang perasan dekat Instagram dan Twitter sekarang ni tengah ramai orang berlumba-lumba upload gambar-gambar cantik dekat Saloma Link. Tapi, korang tahu tak di Shah Alam, Selangor juga sebenarnya ada tau lokasi yang ‘Insta-Worthy’ untuk memenuhi feed media sosial korang.

https://rileklah.com/sites/default/files/styles/large/public/images/2020/02/12/node-5086/EQTBHJOWsAAtzmj.jpg?itok=6cIakmYx

Lokasi yang Hamka maksudkan adalah Taman Elmina Valley (Taman Tasik Elmina) yang merupakan sebuah kawasan rekreasi terbaharu yang mempunyai jambatan LED unik dan menarik untuk korang bergambar.

Jambatan Elmina yang berwarna merah ini seakan Fushimi Inari Taisha, salah satu ikonik pelancongan popular di Kyoto, Jepun.

Kredit: foursquare

Bukan hanya satu, tetapi di Elmina sebenarnya terdapat 2 jambatan yang wajib korang lawati dan bergambar.

Dari Jambatan Elmina korang perlu berjalan sekitar 15 minit untuk menemui satu lagi ikonik menarik iaitu Jambatan Elmina Pelangi.

Kredit: klfoodie

Keindahan 7 warna-warni pelangi yang menghiasi jambatan itu membuatkan latar belakang gambar korang confirm awesome dan menarik!

Selain ber-OOTD di sini, Elmina juga boleh korang jadikan sebagai lokasi riadah bersama keluarga dan rakan-rakan setiap kali hujung minggu.

Selain pelbagai kemudahan sukan, mereka juga mempunyai trek larian dan berbasikal – paling best kalau korang ke sini pada waktu senja jangan lupa untuk menikmati pemandangan matahari terbenam di tasik berdekatan.

Artikel berkaitan:
‘Terbang’ Di Sungai Congkak? Rugi Kalau Tak Cuba!
Terbaik di Asia! Genting Highlands Tawar Pengalaman Kembara Langkaui Imaginasi

Raja Lepak

Read Previous

Risau Batu Lesung Tumpul! Anda Wajib Cuba Tips Ini

Read Next

Sanggup Jadi Hantu Penanggal Dek Kerana Nak Cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *