Lawak Doh

Lawak Doh
Kreatif! Pil Viagra Jadi Aksesori Menarik

Kreatif! Pil Viagra Jadi Aksesori Menarik

Aduhhh… Abang Bob ni dah dua hari sakit pinggang. Nak cari laa ubat  kat kedai, pun habis jugak! Tak sangka ubat sakit pinggang pun ramai orang borong yer. Habis licin! Cakap pasal ubat, haritu Abang…

Lawak Doh
Ini Legend! Bank Guna Seterika ‘Basmi’ Covid-19

Ini Legend! Bank Guna Seterika ‘Basmi’ Covid-19

Sejak dunia dilanda dengan wabak Covid-19, pelbagai cara digunakan untuk membunuh virus Covid-19 walaupun keberkesanannya masih belum terbukti. Tindakan pelik ini juga turut dilakukan oleh seorang pegawai Bank of Baroda di Gujarat, India yang kini…

Lawak Doh
Pengantin Indonesia nikah guna benang pula!

Pengantin Indonesia nikah guna benang pula!

Sebelum ini kecoh di media sosial pasangan mempelai perlu memakai baju hujan ketika majlis akad nikad sedang berlangsung, kan? Terbaharu, seorang lelaki di Indonesia dilaporkan menggunakan benang ketika akad nikah sebagai alternatif mengelakkan dia berjabat…

Lawak Doh
Unik! Bayi Kembar Diberi Nama Corona & Covid

Unik! Bayi Kembar Diberi Nama Corona & Covid

Biar benar bayi dinamakan Corona dan Covid? Namun, ianya kenyataan gaiss di mana sepasang suami isteri di India menggunakan nama tersebut sempena kelahiran bayi kembarnya dalam suasana ‘lockdown’ sedang dikuatkuasakan di negara itu susulan penularan…

Lawak Doh
Khemah Saringan Covid-19 Pun Nak ‘Rembat’!

Khemah Saringan Covid-19 Pun Nak ‘Rembat’!

Di Malaysia baru-baru ini kecoh tentang kecurian hand sanitizer dan penutup mulut di hospital akibat tindakan oleh individu tidak bertanggungjawab yang datang melakukan saringan Covid-19 Namun lain pula yang terjadi di Auckland, New Zealand di…

Lawak Doh
Ini ‘Rare’! Pengantin Pakai Baju Hujan Waktu Akad Nikah

Ini ‘Rare’! Pengantin Pakai Baju Hujan Waktu Akad Nikah

Bermacam-macam ragam di seluruh dunia terjadi ketika dunia sedang dilanda pandemik Covid-19. Ini dibuktikan dengan gambar pasangan pengantin di Indonesia memakai baju hujan ketika majlis akad nikah bagi mengelak dijangkiti wabak tersebut. Laporan Kompas memberitahu…

Lawak Doh
Kantoi! Bunyi Dalam Tandas Gara-Gara ‘Mic’. Puas Tak?

Kantoi! Bunyi Dalam Tandas Gara-Gara ‘Mic’. Puas Tak?

Yaampun malunyer! Kat mana nak letak muka kalau kejadian ni berlaku kat diri sendiri. Hahahaha! Mau setahun Abang Bob tak keluar rumah. Tak sanggup beb nak berdepan dengan masyarakat. Mintak simpang laa kejadian yang menimpa…

Lawak Doh
Kreatif! Makanan Dihasilkan Menyerupai Bentuk Virus COVID-19

Kreatif! Makanan Dihasilkan Menyerupai Bentuk Virus COVID-19

Macam-macam idea timbul sejak ada COVID-19 ni. Walaupun semua orang sekarang berjaga-jaga dengan wabak berbahaya ni, tapi ada segelintir individu berani tampil dengan idea kreatif bertemakan virus ni. Baru-baru ni heboh kat laman sosial bila…