Sedap Tak?

Sedap Tak?
Dah Bosan Breakfast Nasi Lemak? Meh Try Buat Pancake Lembut Dan Gebu

Dah Bosan Breakfast Nasi Lemak? Meh Try Buat Pancake Lembut Dan Gebu

Bangun pagi-pagi tiba-tiba mengidam pulak pancake. Sebelum nie asyik melantak nasi lemak jer. Sesekali nak juga tukar selera. Agak-agak macam mana nak buat pancake? Sini nak bagitau korang yang pancake macam ni sebenarnya senang je…

Sedap Tak?
Suka Makan Ketam? Study Tip Pilih Ketam Isi Banyak

Suka Makan Ketam? Study Tip Pilih Ketam Isi Banyak

Cakap pasal ketam, Abang Bob dah terbayang dah ketam masak salted egg. Fuhlamak! Tak payah makan dengan nasi, ratah macam tue jer pun dah sedap baq hang! Tapi itulah, bab nak membeli ketam bukan boleh…

Sedap Tak?
6 Makanan Eksotik Boleh Membunuh, #2 Ramai Ketagih

6 Makanan Eksotik Boleh Membunuh, #2 Ramai Ketagih

Kat dunia nie terdapat banyak makanan pelik lagi eksotik yang siapa sangka rupa-rupanya ia menjadi makanan istimewa kat beberapa buah negara. Kat Malaysia sendiri ada sesetengah makanan ini selalu gak dimakan oleh masyarakat kat sini…

Sedap Tak?
Enak! 10 Makanan Sarawak Sedap Sampai Menjilat Jari!

Enak! 10 Makanan Sarawak Sedap Sampai Menjilat Jari!

Negeri Sarawak yang juga dikenali dengan nama Bumi Kenyalang ini mempunyai pelbagai jenis makanan yang agak sukar didapati di Semenanjung Malaysia. Namun, di sekitar Semenanjung Malaysia hari ini pun sudah terdapat banyak restoran yang menyajikan…

Sedap Tak?
Semua Sedap! Hi-Tea Pilihan Rakyat Malaysia

Semua Sedap! Hi-Tea Pilihan Rakyat Malaysia

Letaklah apa sahaja jenis pilihan untuk snek minum petang, pastinya menu pilihan juadah dari gerai yang akan digemari ramai oleh masyarakat Malaysia. Kalau hidang pizza petang-petang, Abang Bob sendiri pun rasa tak lalu nak makan.…

Sedap Tak?
Giler Makan Steak? Jom Kenali Jenis Daging Yang Ada

Giler Makan Steak? Jom Kenali Jenis Daging Yang Ada

Pernah tak korang pergi ke supermarket di bahagian daging ternampak perkataan seperti “Angus”, “Grain Fed”, “Wagyu”, “Australian Beef” dan sebagainya? Pada mata kasar semuanya daging lembu je betul tak? Cuma bila tengok harga agak terbeliak…

Sedap Tak?
7 Makanan ‘Gergasi’ Pernah Dihasilkan Di Dunia

7 Makanan ‘Gergasi’ Pernah Dihasilkan Di Dunia

Sekarang ini, trend Mukbang yang berasal dari Korea Selatan dah jadi ramai ikutan di seluruh dunia. Untuk pengetahuan korang, Mukbang tu di mana seseorang akan duduk kat depan kamera dan habiskan makanan yang banyak. Cara…

Sedap Tak?
Wajib Cuba! Makanan Khas Kota Palembang

Wajib Cuba! Makanan Khas Kota Palembang

Indonesia memang kaya dengan kepelbagaian jenis makanan yang enak-enak! Selain destinasi jalan-jalan yang best, makanan juga tidak kurang menarik di Indonesia. Abang Bob kalau teringat laa keenakan nasi uduk, nasi gudeg Yogja, nasi Padang dan…