Ada ‘Diploma Sihir’, Bomoh Viral Minta Bantuan Jin Lawan Ahli Silap Mata

Baru-baru ni viral video bomoh Indonesia yang terkenal sebab miliki Diploma Sihir minta bantuan jin untuk berlawan dengan seorang ahli silap mata yang juga terkenal di Indonesia iaitu Red Magician.

Dalam satu posting yang diupload di @fact.indo ada menjelaskan yang bantuan jin digunakan untuk lawan Red Magician kerana kenyataannya yang menghina. 

Malah dalam posting yang sama mendakwa Red Magician juga ada berselisih dengan satu lagi bomoh terkenal di Indonesia iaitu Gus Samsudin sampai kacau komuniti dukun di sana.

Kalau tengok respon netizen di bahagian komen, ada yang sokong dan ada yang mengkritik tindakan tersebut sebagai sesuatu yang tidak bijak. Pendapat korang pulak macam mana?

Walaupun zaman dah maju, jangan ingat masih tak ada yang perlukan khidmat bomoh tau. Macam di Indonesia, sekali gaji seorang bomoh yang terkenal sebagai ‘bomoh hujan’ ni boleh dapat beli kereta cash!

Read Previous

Harga Sampai RM8,000! Mungkin Ini Plastik Sampah Paling Mahal Yang Pernah Korang Jumpa

Read Next

‘Saitama’ Halau Lelaki ‘Ben10’ Kacau Wanita Di Event Cosplay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *