Baru Je Buka, Highway Tertinggi Malaysia Dah Dicemari Sampah

Bila highway tertinggi dekat Pulau Pinang, Malaysia secara rasminya dibuka kepada umum, memang ramai gila yang happy. Jem dah berkurangan, nak bergerak pun dah makin senang.

Kredit: Chan Boon Kai/The Star

Benda baru buka, biasalah akan jadi tumpuan kan? Tu yang ramai berhenti semata-mata nak ambil gambar sampai pihak PBT terpaksa menghalau atas dasar risiko keselamatan.

Tapi benda jadi lagi sedih bila tak sampai sebulan pun dibuka, tapi highway yang dibanggakan sebagai highway tertinggi di Malaysia ni dah pun tercemar dengan sampah. Bekas makanan fast food, tisu, plastik, botol air dan rokok memang bersepah-sepah.

Disana ranchak, di sini ranchak!

Macam mana nak negara maju kalau mentaliti masih lagi kelas bawahan macam ni. Pengotor ntah apa-apa. 

Ini kalau campak dekat Marikh pun, alien sana tak nak terima. Menyusahkan!

Kredit: MFadzil Fbo via Penang Kini

Read Previous

Jalan Lubang? Tutup Je Pakai Baju Bundle. Settle! #pembaris

Read Next

Tukang Kutip Sampah Di Singapore Bakal Naik Gaji Sampai RM10K Sebulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *