First Time Pergi Starbucks, Ramai Yang Kena ‘Ketuk’ Dengan Item Add-on

Sebut je jenama Starbucks, semua orang tahu kualiti rasa minuman dorang macam mana. Terkenal dengan signature letakkan nama pada cawan, ramai sebenarnya yang nak cuba try test minum Starbucks tapi takut kena ‘ketuk’ dengan harga mahal untuk secawan kopi.

Sebab dah beberapa kali isu ni jadi.

Contohnya yang baru-baru ni, viral satu video TikTok yang mana dua orang gadis ni macam mengadu dorang beli air Starbucks, tapi kena caj sampai lebih RM34 sebab add-on. 

Memang agak gila, tapi itulah agak trauma buat yang baru nak cuba.

@sleeplesssssssss

Nah share lah video ni supaya korang tak jadi cam aku😭😭😭rm 34 for one cup😭#fyp #foryoupage #foryou

♬ original sound – Erinraizam – Erinraizam

Sebab barista cadangkan untuk dia add on. Dan sebab pertama kali, dia tak tahu lah yang disebut barista tu add on bukannya pilihan yang dah termasuk dalam plihan percuma.

Sebabkan video tu dah viral, ramailah yang luahkan dorang pun pernah rasa yang sama masa first time beli air Starbucks.

Tapi ada yang sarankan supaya sebelum order, listkan dulu nak minum apa. Supaya nanti bila barista Tanya pun still boleh cakap ‘tak nak’ dan ‘sila ikut menu’. Of course paling penting tolak dalam nada yang baik.

Mungkin lepas ni kalau yang first time tu boleh guna cara yang dorang sarankan. Tak adalah sampai kena ‘ketuk’ sebab add on je.

Read Previous

Keadaan Mulut Penyu Penuh ‘Duri’ Yang Nampak Ngeri

Read Next

Senarai Bufet Hotel Buka Puasa 2021 Termurah & Berbaloi Sekitar Selangor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *