Anjung Ilmu

Anjung Ilmu
Rupanya selama ni cara kita makan pasta salah..

Rupanya selama ni cara kita makan pasta salah..

Korang, suka makan pasta tak? Kalau kat restoran Itali tu kekadang sampai tak tahu kan nak order apa. Restoran Itali sangat, padahal kat Pizza Hut je. Opps. Pening tau nak decide sama ada nak order…

Anjung Ilmu
Renovate Tandas Lama Jadi Taraf 5 Bintang

Renovate Tandas Lama Jadi Taraf 5 Bintang

Nampak terlalu buruk dan kotor, lelaki ini bertindak untuk melakukan penambahbaikan tandas di rumahnya. Walaupun tandas itu kecil, namun impak selepas penambahbaikan tandas tersebut sangat berbeza dan cantik. Video yang berdurasi 6minit 57saat ini menunjukkan…

Anjung Ilmu
Tips elak kulit kering sewaktu winter

Tips elak kulit kering sewaktu winter

Siapa tak excited nampak snow? Asyik-asyik kena hujan je kan kat Malaysia ni. Cakap pasal snow, teringat pula dekat Olaf. Dah tengok Frozen 2 belum? Tiberr. Tapi bila travel masa musim sejuk ni, takdela semuanya…

Anjung Ilmu
Waktu terbaik untuk Aurora Hunting

Waktu terbaik untuk Aurora Hunting

Kejayaan melihat keindahan pemandangan fenomena Aurora bukanlah satu bucket list yang mudah tercapai. Ia memerlukan kesabaran, planning yang rapi dan bajet yang agak tinggi. Aurora Borealis atau nama lain Northern Lights, biasanya boleh dilihat di…

Anjung Ilmu
Ayat basic Bahasa Jepun kena tahu

Ayat basic Bahasa Jepun kena tahu

Ada yang boleh berbahasa Jepun tak kat sini? Mesti minat anime ni kan? Ke suka pergi Jepun? Betul ke orang kata belajar Bahasa Jepun ni susah gila? Jepun ni memang unik kan. Dari segi bahasa,…

Anjung Ilmu
Nak try Scuba Diving, tapi..

Nak try Scuba Diving, tapi..

Korang pernah tak scroll Instagram and bila tengok orang post gambar tengah scuba diving, korang rasa diorang ni cool lah. How to be like them kan? “Bestnya, kalau aku pun boleh menyelam? Dapat teroka dunia lain…

Anjung Ilmu
Unta bergusti? Luar biasa!

Unta bergusti? Luar biasa!

Kalau tengok orang bergusti tu biasa-biasa je kan. Pernah tak dengar unta bergusti? Haa. Jangan terkejut, sebab unta bergusti ni acara yang telah lama dianjurkan di Turki. Macam pelik, tetapi tahukah anda bahawa setiap awal…

Anjung Ilmu
Siput Gondang Emas Bertelur

Siput Gondang Emas Bertelur

baru liat keong sawah bertelurnya begini pic.twitter.com/uLsz19G3PW — ?‍♂️??? (@lerkvd) November 16, 2019 SIPUT gondang emas (SGE) atau nama saintifiknya Pomacea sp merupakan ancaman utama tanaman padi. Siput ini memakan batang, pucuk dan daun padi…