Anjung Ilmu

Anjung Ilmu
Bawa anak umur setahun travel ke 3 negara: Lelaki ini kongsi 9 tips!

Bawa anak umur setahun travel ke 3 negara: Lelaki ini kongsi 9 tips!

“Tak kesian ke dengan baby? Kecik lagi nak bawak naik flight sampai 10 jam. Lagipun dia bukan tahu apa-apa lagi” Itu merupakan ayat yang biasa Mohd Fauzi Zakaria dengar apabila beliau menyuarakan hasrat nak bawa…

Anjung Ilmu
Rahsia Sha Menolak Cinta Hadi

Rahsia Sha Menolak Cinta Hadi

Sudah 5 tahun perjalanan cinta Hadi dan Sha, maka hari ini Hadi mengambil keputusan untuk melamar Sha dan ingin berkahwin dengan Sha. Pastinya Hadi sentiasa yakin bahawa Sha adalah yang terbaik untuk dirinya. Pelbagai onak…

Anjung Ilmu
Makan Petai Kekal Awet Muda

Makan Petai Kekal Awet Muda

Kita lihat generasi sekarang terutamanya anak muda sekarang langsung tidak menyentuh petai atau jering. Mungkin ada juga yang tidak pernah mendengar ‘makanan orang lama / kampung’ itu. Namun demikian, bagi orang lebih dewasa yang gemarkan…

Anjung Ilmu
Main Puteri Upacara Perubatan Tradisional Melayu Pantai Timur

Main Puteri Upacara Perubatan Tradisional Melayu Pantai Timur

Seperti yang diketahui umum setiap negeri pasti mempunyai adat dan kebudayaan negeri masing-masing dan ada sebahagian masyarakat masih mengamalkan budaya yang telah wujud sejak masihi ini dan pasti nilai budaya ini perlu terus diwarisi dari…

Anjung Ilmu
Kali Pertama Travel Solo: Tips buat Newbies

Kali Pertama Travel Solo: Tips buat Newbies

Hai korang. Siapa kat sini sebenarnya teringin nak travel solo? Travel berseorangan takde ikut sesiapa and tanpa ambil any pakej apa-apa? Mesti best kan, just pergi dekat mana kita nak, and tak terikat dengan sesiapa.…

Anjung Ilmu
Nak travel soon? Jangan tinggal barang ni

Nak travel soon? Jangan tinggal barang ni

Bila cakap pasal travel, siapa je yang tak suka kan? Dapat explore culture yang berbeza, cuba makanan local di sana, shopping barang yang susah dapat di Malaysia and the list goes on. Perlu diakui, travel…

Anjung Ilmu
Airport Fashion ke Fashion Show ni?

Airport Fashion ke Fashion Show ni?

Airport fesyen? Apa tu? Pergi airport pun kena pakai cantik and mahal-mahal ke? Gigihnya. Jangan terkejut bahawa ada yang dress up tau! Kebiasaannya selebriti antarabangsa. But WHY? Sebab bagi peminat setia, waktu seseorang artis itu…

Anjung Ilmu
Tekak teringin kopi Vietnam

Tekak teringin kopi Vietnam

Hi coffee lovers! Iols rasa nak cari tempat best for mengopi lah. Tapi tak nak yang beshe-beshe like Iced Americano tu. Kopi macam tu memang everyday setiap morning pun minum dah. Kalau bagi uolls kan,…