Hati Manusia Mudah Berubah

Pelayaran sebuah bahtera cinta itu sangat memeritkan, dikala ombak kuat melambung, di saat itu juga tenggelamnya bahtera yang dibina. Ini adalah sebuah kisah percintaan yang dikongsikan oleh seseorang yang dirahsiakan di laman Twitternya.

Begitulah kehidupan di dalam percintaan. Pada permulaan untuk memiliki hati si gadis pasti pelbagai usaha dan kata-kata manis diungkapkan. Apabila sudah memiliki hati si gadis, terus alpa dan lupa dengan janji-janji yang ditabur sebelum ini. Kian lama, kian terseksa hati dan jiwa merana. Namun, kehidupan harus diteruskan.

We all know the heart can change

Semasa awal perkenalan
Semasa awal perkenalan
Setelah lama kenal
Setelah lama kenal

Walau sesiapa yang melalui situasi begini, diharapkan terus kuat dan tabah mengharungi dugaan dan ujian. Jangan kerana patah hati, terus kecewa membawa diri. Anggap ini sebagai satu permulaan untuk mendapat jodoh yang lebih baik. Redha dan percaya dengan qada dan qadar.

Terdapat juga beberapa kata-kata dorongan yang diberikan oleh pengguna Twitter dan menyebarkan semangat positif bagi menceriakan lagi suasana serta mengelakkan si gadis dibelenggu kesedihan.

@danishharritz_
@danishharritz
@ptrfn_
@ptrfn

Ada juga diantara mereka yang berkongsi kisah yang sama serta memberikan kata-kata semangat sebagai pendorong untuk menjadi lebih ceria dan gembira.

@ridzuanfauzi
@ridzuanfauzi

Perjuangan dalam membangun dan menjaga esensi dari cinta, kerana cinta bukan ditemukan melainkan ditentukan lewat kehendak untuk membangun. Cinta sejati tidak harus bererti menyatu, terkadang cinta sejati itu terpisah namun tidak ada yang berubah. Tanda kedewasaan adalah ketika seseorang menyakitimu dan kamu mencuba memahami situasi mereka daripada kembali menyakiti mereka. Jangan pernah menangis untuk seseorang yang menyakitimu, tersenyumlah dan katakana “TERIMA KASIH” kerana dia telah memberimu kesempatan untuk bertemu dengan seseorang yang lebih baik.

Read Previous

Si Hussein Gila Tempatnya Di Syurga

Read Next

10 Tempat Makan Menarik di Perlis Indera Kayangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *